Helium Miner Nasıl Çalışır

19-04-2022 14:50

Helyum Miner Nasıl Çalışır

Helyum, Kapsam Kanıtı (PoC) adlı yeni bir çalışma algoritması kullanır ve madencileri, sıcak noktaların aslında cihazlara kablosuz kapsama alanı sağladığını doğrulamak için radyo dalgalarını kullanmak için HNT - ETH gibi Helyum madeni parası Ethereum'da - ödüllendirir. Ethereum'un işlemleri doğrulamak için gereken çalışmanın kanıtını sağlayan kriptografik karma kodlarını kırmak için grafik kartlarını kullanması gibi, Helyum madencileri kablosuz etkin noktaların hizmetleri hakkında yalan söylemediğini, etkin noktaları etkinlikleri hakkında "sorgulamak" için radyo dalgalarını kullanarak doğrular.

Radyo Frekansı ve Kapsama Kanıtı

Kapsam Kanıtı yalnızca, madencilerin etkin nokta etkinliğinin meşruiyetini anlamlı bir şekilde kanıtlayan kanıtlar üretmesine olanak tanıyan radyo frekansının (RF) birkaç temel özelliği nedeniyle çalışır:

  1. RF, ışık hızında hareket eder, bu da etkin bir şekilde sıfır gecikmeye sahip olduğu anlamına gelir.
  2. RF yalnızca sınırlı bir fiziksel mesafe kat edebilir.
  3. Bir RF sinyalinin gücü, ne kadar uzakta kaynaklandığını belirlemek için kullanılabilir.

Bu üç özellik, blok zincirinin etkin noktaların düzgün çalışıp çalışmadığını bir “Meydan okuma” yoluyla sürekli olarak kontrol etmesine izin verdiğinden, Kapsam Kanıtı işlevi için esastır.

Kapsam Kanıtı Zorlukları

Zorluk, PoC protokolünü karşılamak için tamamlanması gereken asıl iş birimidir. Zorluklar üç rolü içerir: meydan okuyan, verici ve tanık. Her rol, bir etkin nokta tarafından iletilen verileri doğrulamak için belirli bir işleve hizmet eder.

  1. Meydan Okuyan
    - Meydan okuyucu, meydan okumayı yaratan etkin noktadır. Bu her ~200 blokta bir olur.
  2. Verici
    - Verici, sorgulanan etkin noktadır. Meydan okumayla ilgili veri paketlerini göndermekten ("işaretlemek") sorumludur.
  3. Tanık
    - Tanıklar, vericinin olması gerektiği gibi sorgulama paketlerini gönderdiğini doğrulayabilen, vericiye yakın etkin noktalardır.

Herhangi bir zamanda, etkin noktalarınızdan biri bu rollerden herhangi birini gerçekleştiriyor olabilir ve her biri ağ tarafından HNT ile ödüllendirilir. Bu nedenle, mevcut Helyum ağı etkinliği olan bir alanın penceresine bir Helyum madencisi kurmak, kapsama alanı olmayan bir alana göre daha fazla HNT kazanmaya başlayacaktır. Kaynaklar bölümünde Helyum ağının iç işleyişi hakkında daha ayrıntılı belgelere bağlantı vereceğim; Şimdilik, potansiyel madencilik karlarınızı belirlemeye geçelim.

Kar Nasıl Belirlenir

HNT madencilik karlarını belirlemek, Ethereum veya diğer Proof of Work blok zincirleri kadar basit değildir. HNT ile kazancınız, bölgenizdeki Helyum ağının durumuna bağlı olarak önemli ölçüde değişebilir.

Daha önce tartıştığımız gibi, madenciler kablosuz erişim noktasına hizmet etmek, zorlukları başlatmak/tamamlamak ve zorluklara tanık olmak için HNT kazanabilirler. Bu, başka madencilerin olmadığı bir bölgede yaşıyorsanız, diğer sıcak noktalarla etkileşime girmenize izin veren bir alandan daha az HNT kazanacağınız anlamına gelir. Bununla birlikte, daha fazla sıcak noktanın daha fazla zorluğa tanık olmaya veya başlatmaya yardımcı olmadığı bir nokta olduğu için bu bir dengedir - bir doyma noktası. Ağ, son derece yoğun kapsama alanı yerine geniş kapsama alanını tercih eder. Bu nedenle, bir alanı kapsayacak ve sorun/tanıklık sorunlarına tanık olacak yeterli etkin nokta olduğunda, ek sıcak noktalar karı düşürmeye başlayacaktır.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.