Helium Madenciliği Nedir - Hnt Miner

19-04-2022 13:57

Helium Madenciliği Nedir

Helyum, kitlelere kablosuz kapsama alanı sağlamak için tasarlanmış bir blok zinciri ağıdır.

Helyum, merkezi olmayan ve halka açık kablosuz ağlar oluşturmak için tasarlanmış nispeten yeni bir blok zinciridir. Merkezi olmayan kablosuz ağlar, merkezi olmayan bir sistem için her zaman “hayalim” teknolojisi olmuştur. Günlük hayatımızdaki sürtünmeyi azaltan en havalı teknolojilerden bazıları, çalışmak için cihazlar arasındaki ara bağlantıya dayanan nesnelerin internetinin (IoT) bir parçasıdır. Nesnelerin interneti, birbirleriyle bağlantı kurmak ve bilgi alışverişinde bulunmak amacıyla sensörler ve antenler içeren fiziksel cihazlardan oluşur.

Birçok "akıllı" şey, IoT cihazları için uygulama örnekleridir. Akıllı ampuller, bulaşık makineleri, çamaşır makineleri ve garaj kapıları, birbirleriyle iletişim kurarak ve daha verimli davranarak size zaman ve elektrik tasarrufu sağlayabilir. Hastanelerde, IoT cihazları, kalp pilleri gibi implantları izleyebilen ve yönetebilen kan basıncı veya kalp atış hızı monitörleri gibi daha gelişmiş kablosuz teknoloji destek cihazlarıyla her yerde ortaya çıkmaya başlıyor. Bir otoparkın her bir park yerinde bulunan ve boş yer olup olmadığı konusunda girişle iletişim kuran kablosuz bir sensör kadar basit bir şey bile, bir kişinin park yeri bulma deneyimini önemli ölçüde iyileştirebilir.

Tüm bu tür akıllı cihazlar inanılmaz derecede faydalıdır ve gittikçe daha yetenekli hale geldikçe bize daha da yardımcı olacaklar. Bu cihazların karşılaştığı en büyük zorluklardan biri, onları güvenilir bir şekilde birbirine bağlamaktır. Bluetooth ve Wifi çok sınırlı bir menzile sahiptir ve bilgisayarlarımızdan ve telefonlarımızdan gelen taleple oldukça doymuş durumdadır.

Helyum burada devreye giriyor. Helyum, IoT cihazlarına geniş kapsama alanı sağlamak için tasarlanmış özel bir radyo frekansı (RF) teknolojisi kullanır. Helium ekibi, insanların evlerine sıcak noktalar kurmasını sağlayarak bu IoT cihazları için geniş kablosuz kapsama alanı oluşturmaya çalışıyor. Daha fazla etkin nokta kuruldukça ağ genişlemeye ve daha güvenilir hale gelmeye devam edecek; ve ağa kapsama alanı sağlama karşılığında, hotspot sahipleri tıpkı Ethereum madencilerine ETH verildiği gibi HNT ile ödüllendirilir. Bu yazıda, HNT madenciliğinin nasıl çalıştığını ve son aylarda erken benimseyenler için neden bu kadar karlı olduğunu tartışmak istiyorum.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.